logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Spaghetti z cukinii z grillowanym łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz12-3-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Spaghetti z cukinii z grillowanym łososiem

Przygotowanie

  • Cukinię należy przepuścić przez spiromat (tarkę spiralną) i uzyskać spaghetti
  • Jeśli nie mamy tarki spiralnej to kroimy cukinię wzdłuż w plastry i plastry w paseczki jak makaron
  • Łososia posolić i popieprzyć, położyć na rozgrzaną patelnię grillową i smażyć z obu stron po kilka minut, aż białko ryby zetnie się w środku
  • W tym czasie na drugiej patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć cebulę i czosnek, dorzucić pomidorki oraz trawę cytrynową
  • Podlać rosołem, gotować 2 min
  • Dorzucić makaron z cukinii i szczypiorek
  • Mieszać i podgrzewać 2 min
  • Nałożyć makaron na talerz i na górę położyć łososia

Rady dietetyka

Nie dodawaj czosnku jeśli Ci szkodzi lub jeśli go nie lubisz.

Uwagi

Więcej propozycji cukiniowego spaghetti znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.

Przepis na własny bulion również znajdziesz w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g łososia świeżego
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • ½ cukinii (150 g)
  • Szczypta trawy cytrynowej, mielonej, suszonej (dosłownie na końcu noża) lub pół trawy surowej (ok. 2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • ½ cytryny (40 g)
  • ½ łyżki masła klarowanego Ghee, smalcu, łoju wołowego (ok. 8 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 8 sztuk pomidorków koktajlowych (160 g)
  • ½ łyżki posiekanego szczypiorku (5 g)

Potrzebny sprzęt

Grill, Spiromat - tarka spiralna do warzyw
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chłodnik z botwinki, kalarepy i rzodkiewki

Botwinę, rzodkiewki i kalarepę umyć, zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka, zalać wodą ilość taka, aby przykryć warzywa. Gotować przez 5 minut pod przykryciem. Wywar schłodzić. Dodać pokrojony koperek, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i…

WIĘCEJ >

Dorada duszona w pomarańczach

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 200 st. C Rybę patroszymy i usuwamy wnętrzności Skrobiemy nożem łuski „pod włos” Płuczemy rybę w zimnej wodzie Kładziemy na desce i wycieramy ręcznikiem papierowym Solimy, pieprzymy z każdej strony…

WIĘCEJ >

Szynka wieprzowa z wolnowaru na mixie sałat z sosem miodowo-musztardowym z gruszkami

Szynka: Karkówkę solimy i pieprzymy Wkładamy do pustego i suchego wolnowaru Przykrywamy pokrywką Ustawiamy wolnowar na 8 godzin na opcję low Wyłączamy wolnowar, czekamy aż trochę ostygnie i wkładamy misę z wolnowaru z mięsem do…

WIĘCEJ >

Sałata rzymska z suszonymi pomidorami, jajkiem i płatkami migdałów

Sałatę dokładnie opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Porwać na kawałki. Ułożyć na talerzu, skropić oliwą. Pomidory pokroić w paski. Na sałacie ułożyć pomidory, oliwki, połówki jajek i posypać płatkami migdałowymi.

WIĘCEJ >