Spaghetti z warzyw z łososiem (z wywarem kostnym)

Spaghetti z warzyw z łososiem (z wywarem kostnym)
Przygotowanie
- Łososia kroimy w paseczki
- Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać
- Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski
- Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce
- W wysokiej patelni rozgrzać tłuszcz
- Wrzucamy cebule i czosnek
- Mieszamy
- Po kolejnych 2 minutach dodajemy makaron z warzyw
- Dodajemy kawałki wędzonego łososia
- Zasmażamy 2 minuty
- Dorzucamy pomidorki koktajlowe
- Dolewamy bulion, przykrywamy pokrywką
- Dusimy 2 minuty
- Wyciskamy sok z cytryny
- Mieszamy, próbujemy
- Solimy, pieprzymy do smaku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu pasuje do Twojego planu żywienia oraz nietolerancji.
Uwagi
Zajrzyj do powiązanych przepisów, by zainspirować się potrawami z warzywnym spaghetti.
Autor
Lista składników
- 1 marchewka (60 g)
- 1 pietruszka (80 g)
- 1 cukinia (300 g)
- 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
- 1 czerwona cebula (100 g)
- 100 g wędzonego, dzikiego łososia
- 5 pomidorków koktajlowych (100 g)
- 1 szklanka bulionu kostnego (250 ml)
- ½ cytryny (40 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
- 2 łyżki masła klarowanego Ghee lub oleju kokosowego (30 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zupa wędzona
Boczek lub pachwinę kroimy w plasterki i zalewamy passatą pomidorową w garnku Gotujemy boczek na małym ogniu. Możemy dolać szklankę wody W tym czasie kroimy drobno warzywa. Dodajemy je do garnka razem z przyprawami Wszystko…
WIĘCEJ >Zimne nóżki paleo
Nogi i golonkę myjemy dokładnie pod bieżącą wodą. Namaczamy w zimnej wodzie przez około 15 minut. Wymieniamy wodę na czystą. Nalewamy jej tylko tyle, aby zakryć mięso. Gotujemy mięso na małym ogniu w sumie przez…
WIĘCEJ >Jajecznica po hindusku
Cebulę kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na maśle do momentu, aż się zeszkli i zacznie robić się złota. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, smażymy parę minut. Dodajemy szpinak i po chwili…
WIĘCEJ >Kefir jogurtowy
Mleko wlewamy do garnuszka Mleko podgrzać żeby miało temp. około 40 stopni, czyli delikatnie cieplejsze niż nasza dłoń Dodajemy miód i dokładnie mieszamy Dodajemy kryształki kefiru Przykrywamy garnek pokrywką i odkładamy gdzieś w kuchni żeby…
WIĘCEJ >