logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Spaghetti z warzyw z łososiem (z wywarem kostnym)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz26-4-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Spaghetti z warzyw z łososiem (z wywarem kostnym)

Przygotowanie

  • Łososia kroimy w paseczki
  • Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać
  • Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski
  • Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce
  • W wysokiej patelni rozgrzać tłuszcz
  • Wrzucamy cebule i czosnek
  • Mieszamy
  • Po kolejnych 2 minutach dodajemy makaron z warzyw
  • Dodajemy kawałki wędzonego łososia
  • Zasmażamy 2 minuty
  • Dorzucamy pomidorki koktajlowe
  • Dolewamy bulion, przykrywamy pokrywką
  • Dusimy 2 minuty
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Mieszamy, próbujemy
  • Solimy, pieprzymy do smaku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu pasuje do Twojego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Zajrzyj do powiązanych przepisów, by zainspirować się potrawami z warzywnym spaghetti.

Autor

Ajwendieta
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 marchewka (60 g)
  • 1 pietruszka (80 g)
  • 1 cukinia (300 g)
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 1 czerwona cebula (100 g)
  • 100 g wędzonego, dzikiego łososia
  • 5 pomidorków koktajlowych (100 g)
  • 1 szklanka bulionu kostnego (250 ml)
  • ½ cytryny (40 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee lub oleju kokosowego (30 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa wędzona

Boczek lub pachwinę kroimy w plasterki i zalewamy passatą pomidorową w garnku Gotujemy boczek na małym ogniu. Możemy dolać szklankę wody W tym czasie kroimy drobno warzywa. Dodajemy je do garnka razem z przyprawami Wszystko…

WIĘCEJ >

Zimne nóżki paleo

Nogi i golonkę myjemy dokładnie pod bieżącą wodą. Namaczamy w zimnej wodzie przez około 15 minut. Wymieniamy wodę na czystą. Nalewamy jej tylko tyle, aby zakryć mięso. Gotujemy mięso na małym ogniu w sumie przez…

WIĘCEJ >

Jajecznica po hindusku

Cebulę kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na maśle do momentu, aż się zeszkli i zacznie robić się złota. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, smażymy parę minut. Dodajemy szpinak i po chwili…

WIĘCEJ >

Kefir jogurtowy

Mleko wlewamy do garnuszka Mleko podgrzać żeby miało temp. około 40 stopni, czyli delikatnie cieplejsze niż nasza dłoń Dodajemy miód i dokładnie mieszamy Dodajemy kryształki kefiru Przykrywamy garnek pokrywką i odkładamy gdzieś w kuchni żeby…

WIĘCEJ >