Stir-fried pak choi

Stir-fried pak choi
Przygotowanie
- Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy.
- Pak choi kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz wraz ze szczyptą soli.
- Smażymy kapustę przez 2 minuty, a następnie wbijamy na patelnię jajka i energicznie mieszamy.
- Trzymamy całość na patelni do lekkiego ścięcia jajka i podajemy.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.
Uwagi
Wykorzystaj kapustę pak-choi, by przyrządzić równie smaczne i ciekawe dania – zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.
Autor
Lista składników
- 1 kapusta pak choi (220 g)
- 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
- 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Paprykowa karkówka
Papryki kroimy na pół i układamy na rozgrzanej patelni grillowej Obok kładziemy mięso Dodajemy masło Smażymy przez 10 minut, co jakiś czas obracając Dodajemy oliwki i solimy Smażymy jeszcze przez kilka minut Podajemy
WIĘCEJ >Pulpeciki w rosole
Mięso solimy, i dodajemy posiekaną pietruszkę. Bulion podgrzewamy i zatapiamy w nim uformowane w kulki pulpeciki. Gotujemy je przez ok 15 minut na małym ogniu . Podajemy w sałacie, w rosole lub z buraczkami na ciepło.
WIĘCEJ >Rolki nori z owocami morza
Marchewkę, ogórka i łososia kroimy w paski julienne. Awokado wydrążamy i widelcem rozgniatamy miąższ, dodajemy mielony imbir i dokładnie mieszamy. Pasta ta będzie pełniła taką funkcję jak ryż w tradycyjnym sushi. Rozkładamy arkusz wodorostów i…
WIĘCEJ >Naleśniki gryczane z pieczarkami
Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…
WIĘCEJ >