Sum wędzony
Sum wędzony
Przygotowanie
- Kładziemy suma grzbietem na desce
- Rozdzielamy dwiema rękami wzdłuż na dwie połówki
- Oddzielamy mięso od kości i skóry
Rady dietetyka
Pamiętaj, by sięgać po ryby jak najlepszej jakości – ryby dziko żyjące i w dużych akwenach charakteryzują się mniejszą zawartością metali ciężkich.
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia sałatek z sumem wędzonym.
Autor
Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 1
Porcje: 1
Trudność: Łatwy
Lista składników
- Sum wędzony (150 g)
Potrzebny sprzęt
Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż