logo
Szukaj
open close

Surówka z czerwonej kapusty

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c349fea32-abba-44d8-aaac-8f1b9e52fdc2-4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Surówka z czerwonej kapusty

Przygotowanie

  • Kapustę szatkujemy nożem lub na specjalnej tarce.
  • Poszatkowaną wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy 3-5 minut od ponownego wrzenia.
  • Następnie odsączamy, polewamy częścią soku z cytryny i odstawiamy.
  • Cebulę i jabłko kroimy w małą kosteczkę i również polewamy je sokiem z cytryny.
  • Łączymy wszystkie składniki surówki i doprawiamy solą i pieprzem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Możesz także przyrządzić taką sałatkę z dodatkiem granatu (powiązany przepis).

Autor

Maria Chuchla
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kapusta czerwona (250 g)
  • Jabłko winne (90 g)
  • Cebula (50 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Szatkownica, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Powiazane Przepisy

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Kapustę posiekać na bardzo cienkie paski, przełożyć do dużej miski i obsypać solą. W tym czasie posiekać bardzo drobno pietruszkę (…)

WIĘCEJ >