logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szpinak pieczony w papryce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cab986027-878b-4ff8-a9b7-ded460e3063e-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Szpinak pieczony w papryce

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
  • Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy szpinak przez 5 minut.
  • Paprykę kroimy na pół, usuwamy nasiona i białe włókniste części. Połówki układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • Do szpinaku dodajemy płatki drożdżowe i chwilę jeszcze smażymy.
  • Paprykę wypełniamy szpinakowym farszem i wstawiamy do piekarnika na 25 minut.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 papryka czerwona (230 g)
  • 4 garście świeżego szpinaku (80 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 2 łyżeczki płatków drożdżowych (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Piekarnik
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Prosta zupa cukiniowa

Cukinię gotujemy do miękkości w wodzie. Całość blendujemy z mlekiem kokosowym i solą (ilość wedle upodobania). Podajemy od razu lub jeszcze chwilę gotujemy (jeżeli zupa przestygnie w trakcie blendowania).

WIĘCEJ >

Naleśniki dyniowe

Miksujemy mleko z jajkami, stopniowo dodając mąkę. Dolewamy olej i puree z dyni oraz cukier albo sól (w zależności od farszu do naleśników). Naleśniki smażymy z obu stron bez użycia oleju do smażenia.

WIĘCEJ >

Gotowane parówki drobiowe z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

Parówki wkładamy do wrzącej wody, minimalizujemy płomień, parzymy 5 minut. Por przekrawamy wzdłuż, płuczemy pod bieżąca wodą, kroimy w cienkie półksiężyce i wrzucamy do miski. Ogórek kiszony kroimy w kostkę. Z jabłka usuwamy gniazdo nasienne i…

WIĘCEJ >

Zupa szparagowa

Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi  Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…

WIĘCEJ >