Warzywa duszone na oleju kokosowym z wędzoną makrelą
Warzywa duszone na oleju kokosowym z wędzoną makrelą
Przygotowanie
- Makrelę obrać ze skóry i ości
- Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w plastry lub słupki
- Cykorię przekroić na pół
- Rzodkiewki oczyścić i pokroić w plastry
- Rozgrzewamy na patelni tłuszcz
- Wrzucamy wszystkie warzywa i smażymy 3-4 minuty na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając
- Warzywa lekko solimy i pieprzymy
- Warzywa przekładamy na talerz
- Na warzywa kładziemy obraną makrelę
Uwagi
Do sporządzenia tej potrawy możesz użyć dowolnej, wędzonej ryby.
Autor
Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy
Lista składników
- Makrela wędzona (100 g)
- Marchew (45 g)
- Rzodkiewka (45 g)
- Cykoria (40 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia
Alergeny
Histamina 3, Aminy biogenne 2