logo
Szukaj
open close

Warzywa duszone na oleju kokosowym z wędzoną makrelą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz7-1-9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Warzywa duszone na oleju kokosowym z wędzoną makrelą

Przygotowanie

  • Makrelę obrać ze skóry i ości
  • Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w plastry lub słupki
  • Cykorię przekroić na pół
  • Rzodkiewki oczyścić i pokroić w plastry
  • Rozgrzewamy na patelni tłuszcz
  • Wrzucamy wszystkie warzywa i smażymy 3-4 minuty na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając
  • Warzywa lekko solimy i pieprzymy
  • Warzywa przekładamy na talerz
  • Na warzywa kładziemy obraną makrelę

Uwagi

Do sporządzenia tej potrawy możesz użyć dowolnej, wędzonej ryby.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Makrela wędzona (100 g)
  • Marchew (45 g)
  • Rzodkiewka (45 g)
  • Cykoria (40 g)
  • Pietruszka korzeń (40 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Alergeny

Histamina 3, Aminy biogenne 2

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Powiazane Przepisy

Mix sałat z makrelą i awokado

Sałaty rozłożyć na talerzu Pomidorki pokroić na połówki Awokado obrać i pokroić w paski Paprykę pokroić w paseczki Wszystkie pokrojone (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z wędzoną makrelą i jajkiem w koszulce

Makrelę obrać ze skóry i ości Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać ocet, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką (…)

WIĘCEJ >

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

Makrelę obieramy ze skóry i ości Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy (…)

WIĘCEJ >