Warzywa z grilla z jajkami sadzonymi i kiełbasą
Warzywa z grilla z jajkami sadzonymi i kiełbasą
Przygotowanie
- Kiełbasę ponacinać w paski
- Cukinię pokroić w plastry
- Paprykę pokroić w plastry
- Kalarepę obrać i pokroić w plastry
- Cebulę pokroić w plastry
- Białą rzodkiew obrać i pokroić w plastry
- Na patelni grillowej rozgrzać łyżkę tłuszczu
- Dodać kiełbasę, obok rozłożyć warzywa
- Smażyć po 4-5 minut z każdej strony
- Przełożyć kiełbasę z warzywami na talerz
- Na osobnej patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu
- Wybić jajka
- Posolić popieprzyć
- Ostrożnie, by nie uszkodzić żółtka przełożyć jajka na warzywa
Rady dietetyka
Będąc na diecie ketogenicznej należy sięgać po mięso oraz jego wyroby jak najlepszej jakości. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce “Dieta”.
Dopasuj wszystkie składniki powyższej potrawy do aktualnie stosowanej diety oraz towarzyszących nietolerancji.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się pomysły na przyrządzenie kiełbasy w równie smaczny sposób.
Autor
Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni
Lista składników
- Jajo kurze (102 g)
- Cukinia zielona (100 g)
- Kiełbasa śląska (85 g)
- Kalarepa (85 g)
- Papryka czerwona (80 g)
- Rzodkiew biała (75 g)
- Cebula czerwona (50 g)
- Cykoria (40 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Patelnia grillowa, Talerz