Warzywa zapiekane z serem kozim
Warzywa zapiekane z serem kozim
Przygotowanie
- Paprykę, bakłażana i ser kroimy w kostkę. Piekarnik ustawiamy na 180 st. C.
- W żaroodpornym naczyniu układamy wszystkie warzywa i ser, dodajemy kozieradkę i odrobinę solimy.
- Całość polewamy rozpuszczonym wcześniej olejem kokosowym i wstawiamy do piekarnika.
- Po około 30 minutach jest gotowe (sprawdzamy po miękkości bakłażana po wbiciu widelca).
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Maja Wlazły
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy
Lista składników
- Papryka czerwona (230 g)
- Pomidor koktajlowy (200 g)
- Bakłażan (150 g)
- Ser kozi (100 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kozieradka – nasiona (1 g)
Potrzebny sprzęt
Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik