logo
Szukaj
open close

Warzywa zapiekane z serem kozim

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6685880e-9cef-4e02-b9b3-010c6b14811a-4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Warzywa zapiekane z serem kozim

Przygotowanie

  • Paprykę, bakłażana i ser kroimy w kostkę. Piekarnik ustawiamy na 180 st. C.
  • W żaroodpornym naczyniu układamy wszystkie warzywa i ser, dodajemy kozieradkę i odrobinę solimy. 
  • Całość polewamy rozpuszczonym wcześniej olejem kokosowym i wstawiamy do piekarnika.
  • Po około 30 minutach jest gotowe (sprawdzamy po miękkości bakłażana po wbiciu widelca).

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Papryka czerwona (230 g)
  • Pomidor koktajlowy (200 g)
  • Bakłażan (150 g)
  • Ser kozi (100 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kozieradka – nasiona (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Powiazane Przepisy

Zapiekanka marchewkowa

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Marchewkę ścieramy na tarce lub przy użyciu maszynki. Startą marchewkę układamy w misce wraz z (…)

WIĘCEJ >

Zapiekanka brokułowo-kalafiorowa

Uruchamiamy piekarnik: 180 st. C – opcja pieczenia “góra-dół. Zagotuj wodę w dużym garnku. Kalafiora i brokuły myjemy i dzielimy (…)

WIĘCEJ >

Zapiekanka z cukinii

Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Można je dodatkowo posolić i pozostawić na sitku, aby odciekł nadmiar soku. Dodać (…)

WIĘCEJ >

Wiosenna zapiekanka warzywna

Szparagi płuczemy i odłamujemy zdrewniałe końcówki. Kroimy każdego szparaga na około 5 kawałków (2 cm kawałki). Na patelni podgrzewamy oliwę (…)

WIĘCEJ >