Wegański rosół z makaronem Konjac
Wegański rosół z makaronem Konjac
Przygotowanie
- Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą
- Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą”
- Odcedzamy makaron na sicie
- W garnku zagotowujemy rosół
- Dorzucamy do rosołu makaron
- Wyłączamy palnik i czekamy z minutę, żeby makaron był gorący
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Przepis na bulion jarski znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.
Autor
Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 2
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni
Lista składników
- Bulion jarski (200 ml)
- Makaron Konjac (50 g)
Potrzebny sprzęt
Garnek, Miska, Sitko