logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wegetariańskie curry

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c708a060c-b24c-4e21-804e-a25deeeb84f5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wegetariańskie curry

Przygotowanie

  • Pomidora zanurzamy we wrzątku i obieramy ze skórki
  • Następnie kroimy wraz z papryką w kostkę
  • Na maśle podsmażamy przyprawy i pokrojone zioła
  • Dodajemy warzywa
  • Po 5 minutach dokładamy na patelnię mleko kokosowe i ser kozi
  • Dusimy przez 15 minut
  • Danie podajemy, posypując listkami mięty

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Zainspiruj się innymi propozycjami podania curry z różnymi dodatkami – spójrz w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 pomidor (170 g)
  • 1 papryka czerwona (230 g)
  • 60 g sera koziego miękkiego
  • 6 łyżek mleka kokosowego (60 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 1 garść liści mięty (2 g)
  • 1 garść liści kolendry (1 g)
  • 1 szczypta cynamonu (1 g)
  • 1 szczypta kurkumy (1 g)
  • 1 szczypta kozieradki (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym (wegetariański)

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Shake kiwi

Kiwi obrać i wrzucić do naczynia, w którym będziemy miksować Jabłko pokroić i dorzucić do kiwi Dodać pietruszkę Dolać wodę kokosową Zmiksować przez 30 sekund

WIĘCEJ >

Szparagi z spaghetti warzywnym

Obieramy marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek Cukinię, marchew i pietruszkę trzemy na makaron narzędziem, które mamy (jak nie mamy nic, to nożem w podłużne plastry a potem plastry kroimy w paseczki/makaron) Cebulę i czosnek kroimy…

WIĘCEJ >

Chleb gryczano-jaglany

Obie kasze dokładnie wypłukać na sicie jaglaną najlepiej zalać na chwilę wrzątkiem. Kasze przełożyć do miski i zalać wodą tak, aby je zakryć. Odstawić na minimum 24 godziny, przemieszać od czasu do czasu, ewentualnie uzupełnić…

WIĘCEJ >