logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wolnowarzone żeberka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb1bfd2f9-d8c8-484c-9eff-70969bf432be-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wolnowarzone żeberka

Przygotowanie

  • Żeberka wkładamy do wolnowaru i dolewamy wody do ich wysokości.
  • Dodajemy przyprawy i ustawiamy na tryb LOW na 7 godzin lub całą noc.
  • Po upływie czasu wolnowarzenia, dzielimy żeberka na porcje.
  • Przy podaniu, posypujemy mięso świeżą miętą i solą himalajską.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji.

Uwagi

Powyżej znajdują się równie smaczne propozycje wykorzystujące żeberka z różnymi dodatkami.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 pasek żeberek (400 g)
  • 1 ostra papryczka chili (20 g)
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego (4 g)
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej (4 g)
  • 5-6 listków świeżej mięty (2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Wolnowar
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jajecznica z żółtek i jarmużu

Jarmuż i szczypiorek myjemy i kroimy (można użyć szczypiorku lub szczypioru, tego grubszego, będzie jeszcze smaczniej) Rozpuszczamy masło na patelni Wrzucamy warzywa, można dodać również inne ulubione świeże zioła Przykrywamy, żeby się szybciej udusiło Rozbijamy…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z granatem

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę…

WIĘCEJ >

Kiełbasa smażona z warzywami korzeniowymi i cebulą

Marchew, pietruszkę, seler, cebulę obrać Przekroić na pół wzdłuż i pociąć w paski Kiełbasę ponacinać nożem na skos Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu Wrzucamy kiełbasę i smażymy z każdej strony na średnim ogniu Kiełbasę przekładamy…

WIĘCEJ >

Wątróbka duszona

Cebulę podduszamy na połowie smalcu gęsiego. Ściągamy z ognia kiedy cebulka się zeszkli. Wątróbkę dokładnie myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy na kawałki. Dusimy na drugiej połowie smalcu około 10 minut. Następnie dodajemy uduszoną wcześniej…

WIĘCEJ >