Wolnowarzone żeberka
Wolnowarzone żeberka
Przygotowanie
- Żeberka wkładamy do wolnowaru i dolewamy wody do ich wysokości.
- Dodajemy przyprawy i ustawiamy na tryb LOW na 7 godzin lub całą noc.
- Po upływie czasu wolnowarzenia, dzielimy żeberka na porcje.
- Przy podaniu, posypujemy mięso świeżą miętą i solą himalajską.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Maja Wlazły
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy
Lista składników
- Wieprzowina żebra (400 g)
- Chili (20 g)
- Kmin rzymski (4 g)
- Papryka wędzona mielona (proszek) (4 g)
- Mięta (świeża) (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Wolnowar