logo
Szukaj
open close

Wolnowarzone żeberka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb1bfd2f9-d8c8-484c-9eff-70969bf432be-4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wolnowarzone żeberka

Przygotowanie

  • Żeberka wkładamy do wolnowaru i dolewamy wody do ich wysokości.
  • Dodajemy przyprawy i ustawiamy na tryb LOW na 7 godzin lub całą noc.
  • Po upływie czasu wolnowarzenia, dzielimy żeberka na porcje.
  • Przy podaniu, posypujemy mięso świeżą miętą i solą himalajską.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wieprzowina żebra (400 g)
  • Chili (20 g)
  • Kmin rzymski (4 g)
  • Papryka wędzona mielona (proszek) (4 g)
  • Mięta (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Powiazane Przepisy

Żeberka z wolnowaru

Czosnek obrać i pokroić w paski/piórka. Pietruszkę pokroić w plastry. Żeberka pokroić tak, żeby były po dwie kosteczki w każdym kawałku, (…)

WIĘCEJ >

Żeberka z dzika z wolnowaru w warzywach

Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Żeberka z dynią makaronową

Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry Lekko solimy, pieprzymy i kładziemy na dnie wolnowaru Żeberka kroimy (…)

WIĘCEJ >