logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żeberka wieprzowe z wolnowaru w warzywach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4-7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Żeberka wieprzowe z wolnowaru w warzywach

Przygotowanie

  • Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm
  • Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski
  • Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami
  • Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski
  • Seler naciowy myjemy i kroimy w półksiężyce i dodajemy do miski
  • Imbir obieramy i kroimy drobno i dodajemy do miski
  • Mieszamy mięso z warzywami w misce
  • Wrzucamy do wolnowaru
  • Ustawiamy na 8 godz. na opcję „low”

Rady dietetyka

Zrezygnuj z czosnku jeśli Ci szkodzi lub jeśli go nie lubisz. Będąc na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie używaj pieprzu.

Uwagi

Zamiast wieprzowiny możesz również użyć innego mięsa. Nasze propozycje znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach. W wolnowarze możesz dusić każdy rodzaj mięsa.

Autor

Ajwendieta
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 500 g żeberek wieprzowych
  • 1 marchewka (60 g)
  • 1 pietruszka (40 g)
  • ½ średniej cebuli (ok. 100 g)
  • 1 łodyga selera naciowego (45 g)
  • 1 cm świeżego imbiru
  • 2 ząbki świeżego czosnku (ok.10 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bigos ze świeżej i kiszonej kapusty

Białą kapustę drobno kroimy za pomocą noża lub obieraczki do warzyw Poszatkowaną białą kapustę, wrzucamy do dużego garnka z pokrywką, zalewamy dwiema szklankami gorącej wody i stawiamy na kuchence Kapustę kiszoną przepłukujemy bieżącą wodą, odciskamy nadmiar soku i…

WIĘCEJ >

Kremowe leczo

Warzywa, kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy chwilę w garnku na maśle. Po 10 minutach dolewamy mleko kokosowe, pomidory krojone i przyprawy. Wszystko dusimy około 30 minut na małym ogniu co jakiś czas mieszając.

WIĘCEJ >

Surówka z selera korzeniowego z ananasem

Selera obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dość drobnych oczkach. Ananasa kroimy w kosteczkę lub w cienkie słupki. Selera mieszamy z ananasem, dodajemy mleko kokosowe. Mieszamy.

WIĘCEJ >

Babka ziemniaczana

Ziemniaki utrzeć na grubej tarce. Odlać płyn, ale bez wyciskania Pokrojony w kostkę boczek podsmażyć na patelni, dodać drobno posiekaną cebulę i pora, poddusić. Pod konie dodać szynkę w małych kawałkach Wymieszać wszystko z ziemniakami,…

WIĘCEJ >