logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa grzybowa (wegańska/wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c24ac9277-dea0-49bd-9bd0-f825c22d8a3e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa grzybowa (wegańska/wegetariańska)

Przygotowanie

  • Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę
  • Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy 2-3 min
  • Wrzucamy grzyby
  • Smażymy 5 min
  • Zalewamy rosołem
  • Gotujemy 15 min 

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne propozycje przyrządzenia zupy grzybowej.

Autor

Ajwendieta
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 150 g różnych grzybów (im więcej, tym lepiej)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 2 szklanki bulionu jarskiego (500 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Warzywa zapiekane z serem kozim

Paprykę, bakłażana i ser kroimy w kostkę. Piekarnik ustawiamy na 180 st. C. W żaroodpornym naczyniu układamy wszystkie warzywa i ser, dodajemy kozieradkę i odrobinę solimy.  Całość polewamy rozpuszczonym wcześniej olejem kokosowym i wstawiamy do…

WIĘCEJ >

Golonka z dzika w kapuście duszonej

Obieramy cebulę i kroimy w półksiężyce Boczek kroimy w drobną kostkę Golonki solimy, pieprzmy Cebulę mieszamy z kapustą, liściem i zielem i kładziemy na dnie wolnowaru Na kapustę kładziemy golonki Przykrywamy pokrywką Nastawiamy wolnowar na…

WIĘCEJ >

Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem

Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Salceson kroimy w kostkę Układamy na talerzu brokuły, brukselkę, roszponkę i pokrojone składniki Posypujemy krążkami cebuli Polewamy sosem

WIĘCEJ >

Bananowo-owsiane pancakes

Mleko i płatki miksujemy za pomocą blendera do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy 2-3 minuty, aż dobrze się połączą. Pozwalamy gotowej masie „odpocząć” przez 10 minut. Najlepsze pancakes wychodzą, gdy smażymy je…

WIĘCEJ >