logo
Szukaj
open close

Zupa pho

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf80431d4-f069-45dd-9235-4f49e4ebd950-4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa pho

Przygotowanie

  • Kości wieprzowe zalewamy w garnku wodą i gotujemy przez 10 minut.
  • Gdy kości się gotują, na patelni prażymy przyprawy, imbir i obraną cebulę.
  • Kości odcedzamy i opłukujemy pod zimną wodą.
  • Podgotowane kości i prażone przyprawy wrzucamy do misy wolnowaru, zalewamy wodą i ustawiamy na tryb low na co najmniej 7 godzin (najlepiej na całą noc).
  • Rano do bulionu dodajemy sok z jednej limonki i sól do smaku.
  • Zupę możemy podać z ugotowaym makaronem ryżowym i grillowanym indykiem:
  • Mięso marynujemy przez co najmniej 30 minut w lodówce.
  • Makaron zalewamy gorącą wodą i czekamy.
  • Mięso grillujemy na suchej patelni lub z odrobiną wody.
  • Do miseczki przekładamy gotowy makaron, zalewamy go bulionem, a na wierzch układamy kawałki indyka.
  • W razie potrzeby można dodać do całości jeszcze więcej soku z limonki.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Maja Wlazły
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 17
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

Bulion

  • Woda (1500 ml)
  • Wieprzowina kości szpikowe (200 g)
  • Cebula (105 g)
  • Sok z limonki (bio) (100 g)
  • Cynamon – laska (3 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (3 g)
  • Pieprz ziarnisty (3 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Anyż – nasiona (1 g)
  • Imbir korzeń (1 g)

Marynata do mięsa

  • Sok z limonki (bio) (200 g)
  • Chili (80 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (24 ml)
  • Czosnek (20 g)
  • Sól kłodawska (12 g)

Do podania

  • Indyk pierś (600 g)
  • Makaron ryżowy (400 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Garnek - duży, Lodówka, Miska, Naczynie płaskie, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa, Sitko, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Powiazane Przepisy

Bakłażany zapiekane z pomidorami i mozzarellą

Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w plastry Następnie usuwamy z pomidorów nasiona Bakłażany dokładnie myjemy i kroimy w plastry o (…)

WIĘCEJ >

Dorsz zapiekany z jajkami i szczawiem

Cytrynę kroimy na pół i wyciskamy z niej sok Filet dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie wkładamy do blendera Do (…)

WIĘCEJ >

Smażona kapusta pekińska z kurczakiem

Mięso kroimy w wąskie paski i wkładamy do miski Dodajemy sos sojowy i połowę tłuszczu, dokładnie mieszamy i odkładamy na (…)

WIĘCEJ >

Ziemniaki zapiekane ze szpinakiem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Ziemniaki dokładnie szorujemy i osuszamy Następnie kładziemy ziemniaki (…)

WIĘCEJ >

Koreczki z ogórka

Ogórka dokładnie myjemy i osuszamy Następnie odkrawamy z ogórka końcówki, obieramy go co drugi pasek i kroimy w plastry o (…)

WIĘCEJ >

Pieczone pomidory

Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w ćwiartki lub na pół Piekarnik nagrzewamy do temp. 90 st. C Blachę wykładamy papierem (…)

WIĘCEJ >

Tarty z pomidorami

Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w plastry o grubości ok. 2-3 mm (nasiona usuwamy) Piekarnik rozgrzewamy do temp. (…)

WIĘCEJ >

Zielony groszek z krewetkami

Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Następnie układamy krewetki w górnym naczyniu garnka do gotowania na parze (…)

WIĘCEJ >

Sałatka rybna z ogórkiem

Ogórka obieramy i kroimy w pół plastry Jabłka dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie kroimy na pół i wydrążamy gniazda (…)

WIĘCEJ >

Pomidory nadziewane sorbetem

Pomidory dokładnie myjemy i osuszamy Następnie z każdego pomidora odkrawamy “czapeczkę”, czyli wierzch od strony szypułki (nie wyrzucamy) Miąższ z (…)

WIĘCEJ >