logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa szparagowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c27a7b627-6206-4b4e-9fc3-3ca8eebf5717
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa szparagowa

Przygotowanie

  • Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min
  • Przecedzamy wywar
  • Do gotowego wywaru dodajemy szparagi 
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy cebulę, po czym dodajemy do zupy
  • Dodajemy szparagi
  • Gotujemy 10 min
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Wyłączamy gaz i dodajemy posiekaną kolendrę i szczypiorek 

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

Możesz przyrządzić taką zupę z dowolnych, ulubionych warzyw, np. ze szpinaku lub cukinii (powiązane przepisy).

Autor

Ajwendieta
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 szklanki bulionu mięsnego (500 ml)
  • 1 pęczek zielonych szparagów (190 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • ½ cytryny (40 g)
  • 2 gałązki kolendry (3 g)
  • 2 gałązki szczypiorku (3 g)
  • 1 łyżeczka masła klarowanego Ghee (7 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl z owoców tropikalnych z dodatkiem wątróbki

Pomarańczę obieramy i dzielimy na kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego Banana obieramy i dorzucamy do blendera Dodajemy wątrobę Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund 

WIĘCEJ >

Bulion grzybowy

Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc) Rosół dolewamy do grzybów zalanych wodą i zaczynamy gotować Gotujemy na małym ogniu przez 2…

WIĘCEJ >

Sałatka z kaszy jaglanej

Dzień wcześniej zalewamy kasze litrem zimnej wody i moczymy 12 godzin Następnie kaszę trzeba wypłukać i gotować w wrzącej osolonej wodzie do miękkości Kaszę odcedzamy na sicie, wrzucamy do jakiejś miski i zostawiamy do ostygnięcia…

WIĘCEJ >

Placki z cukinii

Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko, trochę soli i pieprzu Rozmieszać rózgą Dodać łyżkę mąki gryczanej, zamieszać Dodać drugą łyżkę mąki gryczanej i zamieszać Rozgrzać patelnię z dwiema łyżkami…

WIĘCEJ >