logo
Szukaj
open close

Zupa wędzona

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb8bf423a-55d6-4a77-966a-15c57255cb69-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa wędzona

Przygotowanie

  • Boczek lub pachwinę kroimy w plasterki i zalewamy passatą pomidorową w garnku
  • Gotujemy boczek na małym ogniu. Możemy dolać szklankę wody
  • W tym czasie kroimy drobno warzywa. Dodajemy je do garnka razem z przyprawami
  • Wszystko gotujemy około 20 minut. Po tym czasie dolewamy mleko kokosowe i zostawiamy na ogniu jeszcze kilka minut
  • Podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Passata pomidorowa (1000 g)
  • Woda (250 ml)
  • Boczek wieprzowy wędzony (200 g)
  • Pietruszka korzeń (160 g)
  • Marchew (135 g)
  • Seler korzeń (85 g)
  • Mleko kokosowe (70 ml)
  • Chili (20 g)
  • Cynamon mielony (1 g)
  • Imbir w proszku (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Powiazane Przepisy

Zupa gulaszowa z dynią

Na oleju podsmażamy skrojoną cebulkę, po czym dodajemy posiekany czosnek i drobno pokrojoną marchewkę. Po paru minutach dodajemy pokrojone w (…)

WIĘCEJ >

Zupa gulaszowa

Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę Resztę warzyw obieramy i kroimy w kostkę Mięso kroimy (…)

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – rybna

Rybę kroimy w kostkę Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę (…)

WIĘCEJ >