Zupa wędzona
Zupa wędzona
Przygotowanie
- Boczek lub pachwinę kroimy w plasterki i zalewamy passatą pomidorową w garnku
- Gotujemy boczek na małym ogniu. Możemy dolać szklankę wody
- W tym czasie kroimy drobno warzywa. Dodajemy je do garnka razem z przyprawami
- Wszystko gotujemy około 20 minut. Po tym czasie dolewamy mleko kokosowe i zostawiamy na ogniu jeszcze kilka minut
- Podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 6
Trudność: Łatwy
Lista składników
- Passata pomidorowa (1000 g)
- Woda (250 ml)
- Boczek wieprzowy wędzony (200 g)
- Pietruszka korzeń (160 g)
- Marchew (135 g)
- Seler korzeń (85 g)
- Mleko kokosowe (70 ml)
- Chili (20 g)
- Cynamon mielony (1 g)
- Imbir w proszku (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż