logo
Szukaj
open close

Jak przetrwać imprezę?!? – kilka prostych rad

Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Tagi

Jak przetrwać imprezę?!? – kilka prostych rad

depositphotos_11666010_l-2015-1024x682.jpg

Jak nie mieć ciężkiej głowy i ciężkiego wzdęcia

  • Pij dużo wody, to zmniejsza ilość miejsca w żołądku, a poza tym często mylimy pragnienie z głodem. Woda ponadto nawadnia co może skutecznie zapobiec „kacowi” jeśli ktoś pije alkohol. Najlepiej z cytryną lub limonką z powodu witaminy C. 
  • Wybieraj mięsa i sałatki, a unikaj ziemniaków, frytek, klusek, pierogów, krokietów, makaronów, chleba, ciast. Mięso daje uczucie sytości i syci na długo, nie powoduje wyrzutów insuliny zatem nie będzie pojawiał się głód wywołany tym że po prostu jemy węglowodany. Ponadto daje stabilny poziom energii niezbędny do zabawy.
  • Nie łącząc mięsa czy ryby z węglowodanami (ziemniakami, kaszami, makaronami, kluskami czy chlebem) unikniesz wzdęcia, a przecież tego najmniej pożądasz kiedy tak pięknie wyglądasz w sukience. Takie połączenia się źle trawią, a ponadto to najczęściej po węglowodanach pęcznieje brzuch! PS. ja spożywam węglowodany wieczorem w domu jak już jestem w dresie 🙂 
  • Pijąc alkohol – nie mieszaj 🙂 Jak już się na coś zdecydujesz – przy tym pozostań. Mieszanki długo się pamięta i impreza szybko się może skończyć w sposób niekontrolowany. 
  • Jeśli na stół wkroczą ciasta i nie możesz się oprzeć – wyjedz galaretkę z owocami lub samą masę kremową. Możesz również zagryzać owocami. 
  • Pamiętaj, że owoce i mięso nie lubią się. Owoce powodują fermentację, co skutkować będzie „brzuchem jak balon”, co kobietom w ładnych, dopasowanych sukienkach może przeszkadzać. Owoce w konfiguracji z mięsem spowodują dużo trudniejsze trawienie mięsa, co będzie skutkowało uczuciem ciężkości i niemożliwością kontynuacji biesiadowania, a szkoda takiej ilości jedzenia nie zjeść. 
  • Pij wodę mineralną zamiast soków!! 
  • Dużo się ruszaj, tańcz, wychodź na zewnątrz, baw się. Ruch polepsza perystaltykę jelit, czyli szybciej pokarm schodzi w dół.

Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz.

 

Autor



Iwona Wierzbicka

Jak nie mieć ciężkiej głowy i ciężkiego wzdęcia

  • Pij dużo wody, to zmniejsza ilość miejsca w żołądku, a poza tym często mylimy pragnienie z głodem. Woda ponadto nawadnia co może skutecznie zapobiec „kacowi” jeśli ktoś pije alkohol. Najlepiej z cytryną lub limonką z powodu witaminy C. 
  • Wybieraj mięsa i sałatki, a unikaj ziemniaków, frytek, klusek, pierogów, krokietów, makaronów, chleba, ciast. Mięso daje uczucie sytości i syci na długo, nie powoduje wyrzutów insuliny zatem nie będzie pojawiał się głód wywołany tym że po prostu jemy węglowodany. Ponadto daje stabilny poziom energii niezbędny do zabawy.
  • Nie łącząc mięsa czy ryby z węglowodanami (ziemniakami, kaszami, makaronami, kluskami czy chlebem) unikniesz wzdęcia, a przecież tego najmniej pożądasz kiedy tak pięknie wyglądasz w sukience. Takie połączenia się źle trawią, a ponadto to najczęściej po węglowodanach pęcznieje brzuch! PS. ja spożywam węglowodany wieczorem w domu jak już jestem w dresie 🙂 
  • Pijąc alkohol – nie mieszaj 🙂 Jak już się na coś zdecydujesz – przy tym pozostań. Mieszanki długo się pamięta i impreza szybko się może skończyć w sposób niekontrolowany. 
  • Jeśli na stół wkroczą ciasta i nie możesz się oprzeć – wyjedz galaretkę z owocami lub samą masę kremową. Możesz również zagryzać owocami. 
  • Pamiętaj, że owoce i mięso nie lubią się. Owoce powodują fermentację, co skutkować będzie „brzuchem jak balon”, co kobietom w ładnych, dopasowanych sukienkach może przeszkadzać. Owoce w konfiguracji z mięsem spowodują dużo trudniejsze trawienie mięsa, co będzie skutkowało uczuciem ciężkości i niemożliwością kontynuacji biesiadowania, a szkoda takiej ilości jedzenia nie zjeść. 
  • Pij wodę mineralną zamiast soków!! 
  • Dużo się ruszaj, tańcz, wychodź na zewnątrz, baw się. Ruch polepsza perystaltykę jelit, czyli szybciej pokarm schodzi w dół.

Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz.

 

Autor

Iwona Wierzbicka
28 lipca 2017

Tagi

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spirulina dobra czy zła?

  Spirulina zawiera 60-70% białka, kwasy fenolowe, tokoferole, prowitaminę A, witaminy z grupy B, w tym roślinną postać B12 i niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe i składniki mineralne. Ma działanie immunomodulujące, antynowotworowe, oczyszcza z metali ciężkich,…

WIĘCEJ >

Dlaczego warto kisić warzywa i owoce

Co to jest kiszenie? Kiszenie należy do bardzo starych metod utrwalania żywności. Jest to proces fermentacji mlekowej. Co bardzo ciekawe, nie ma to nic wspólnego z mlekiem. Po prostu bakterie, dzięki którym zachodzi fermentacja, jak…

WIĘCEJ >

Oliwa z oliwek leczy stany zapalne

W oliwie jest mnóstwo składników, które możemy nazwać prozdrowotnymi. Często czytamy, że naukowcy odkryli kolejny nowy składnik. Nie mamy pewności jak działają poszczególne składniki oliwy, ale wiemy że jako całość ma bardzo dobroczynne działanie na…

WIĘCEJ >

Ziarna chia – skarbnica składników odżywczych czy zbędny wydatek?

Nasiona Chia Uznane są za bogactwo składników mineralnych i witaminowych, ale przede wszystkim bogate źródło kwasów omega 3 i z tego powodu są bardzo chętnie konsumowane. Przyrządza się z nich głównie puddingi, choć zapewne przepisów…

WIĘCEJ >