logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa z mango

Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Tagi

Zupa z mango

zupa-z-mango.jpg

Jak oszczędnie gospodarować produktami w kuchni i z jednego dania przygotować wiele innych równie pysznych? W kolejnym filmie Paweł pokaże jak przygotować tajską zupę z mango.
Więcej filmów z Pawłem znajdziecie na ajwen.tv!

Zupa tajska z kurczakiem i mango

Czas wykonania:

30 minut

Składniki na 4 porcje:

  • 0.5 l rosołu
  • 1 mango
  • 1 filet z kurczaka
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 cebula
  • 1/4 pora
  • Łyżka posiekanej kolendry
  • 1 cm korzenia imbiru
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka masła klarowanego, lub oleju kokosowego, lub smalcu

 

Wykonanie:

  • cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce
  • por przekrawamy wzdłuż na pół , myjemy i kroimy w półksiężyce
  • rozgrzewamy w garnku tłuszcz
  • wrzucamy cebulę z porem

Uwagi:

  • Przy AIP nie dodajemy pieprzu

 

Materiał który może Cię zaciekawić:
Zobacz webinarium TANIE PALEO!

Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz

 

 

Autor



Paweł Jackowski

Jak oszczędnie gospodarować produktami w kuchni i z jednego dania przygotować wiele innych równie pysznych? W kolejnym filmie Paweł pokaże jak przygotować tajską zupę z mango.
Więcej filmów z Pawłem znajdziecie na ajwen.tv!

Zupa tajska z kurczakiem i mango

Czas wykonania:

30 minut

Składniki na 4 porcje:

  • 0.5 l rosołu
  • 1 mango
  • 1 filet z kurczaka
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 cebula
  • 1/4 pora
  • Łyżka posiekanej kolendry
  • 1 cm korzenia imbiru
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka masła klarowanego, lub oleju kokosowego, lub smalcu

 

Wykonanie:

  • cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce
  • por przekrawamy wzdłuż na pół , myjemy i kroimy w półksiężyce
  • rozgrzewamy w garnku tłuszcz
  • wrzucamy cebulę z porem

Uwagi:

  • Przy AIP nie dodajemy pieprzu

 

Materiał który może Cię zaciekawić:
Zobacz webinarium TANIE PALEO!

Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz

 

 

Autor

Paweł Jackowski
10 października 2016

Tagi

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jak naostrzyć nóż?

Proste rzeczy bywają czasem bardzo trudne prawda? A jak jest z ostrzeniem noży? Czy wiesz jak powinno się to robić? Jeśli nie koniecznie obejrzyj film z Pawłem! Więcej filmów z Pawłem na stronie ajwen.tv oraz…

WIĘCEJ >

Puree z selera i gruszek

Mistrz kucharski, Paweł Jackowski pokazuje jak przygotować puree z gruszki i selera. Kiedyś, jak każdy poznaniak jadł wuchtę pyr. Czy to gotowanych, czy pieczonych. Najbardziej lubił puree z ziemniaków. Mając puree, nie trzeba było robić…

WIĘCEJ >

Wolnowar

Współczesny dół ziemny Wolnowar to ulubione urządzenie wszystkich paleo maniaków, działa na zasadzie dołu ziemnego. Kiedyś, dawno, dawno temu, ludzie kopali dół w ziemi. Rozpalali w nim ognisko i kładli kamienie, które się nagrzewały. Gdy były…

WIĘCEJ >

Jak obierać szparagi?

Szparagi Pewnie niewielu z Was wie, że szparagi, oprócz pyrów, to złoto Wielkopolski. Ja wiem, bo jestem Poznaniakiem (Jezu jak to zabrzmiało, mój ojciec powiedziałby – starym poznaniakiem!). No dobra, nostalgia na bok. W Polsce…

WIĘCEJ >