Zupa z mango

Jak oszczędnie gospodarować produktami w kuchni i z jednego dania przygotować wiele innych równie pysznych? W kolejnym filmie Paweł pokaże jak przygotować tajską zupę z mango.
Więcej filmów z Pawłem znajdziecie na ajwen.tv!
Zupa tajska z kurczakiem i mango
Czas wykonania:
30 minut
Składniki na 4 porcje:
- 0.5 l rosołu
- 1 mango
- 1 filet z kurczaka
- 100 ml mleka kokosowego
- 1 cebula
- 1/4 pora
- Łyżka posiekanej kolendry
- 1 cm korzenia imbiru
- sól, pieprz
- 1 łyżka masła klarowanego, lub oleju kokosowego, lub smalcu
Wykonanie:
- cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce
- por przekrawamy wzdłuż na pół , myjemy i kroimy w półksiężyce
- rozgrzewamy w garnku tłuszcz
- wrzucamy cebulę z porem
Uwagi:
- Przy AIP nie dodajemy pieprzu
Materiał który może Cię zaciekawić:
Zobacz webinarium TANIE PALEO!
Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz
Autor

Paweł Jackowski
Jak oszczędnie gospodarować produktami w kuchni i z jednego dania przygotować wiele innych równie pysznych? W kolejnym filmie Paweł pokaże jak przygotować tajską zupę z mango.
Więcej filmów z Pawłem znajdziecie na ajwen.tv!
Zupa tajska z kurczakiem i mango
Czas wykonania:
30 minut
Składniki na 4 porcje:
- 0.5 l rosołu
- 1 mango
- 1 filet z kurczaka
- 100 ml mleka kokosowego
- 1 cebula
- 1/4 pora
- Łyżka posiekanej kolendry
- 1 cm korzenia imbiru
- sól, pieprz
- 1 łyżka masła klarowanego, lub oleju kokosowego, lub smalcu
Wykonanie:
- cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce
- por przekrawamy wzdłuż na pół , myjemy i kroimy w półksiężyce
- rozgrzewamy w garnku tłuszcz
- wrzucamy cebulę z porem
Uwagi:
- Przy AIP nie dodajemy pieprzu
Materiał który może Cię zaciekawić:
Zobacz webinarium TANIE PALEO!
Uwaga – ważne informacje, przeczytaj zanim zastosujesz lub skopiujesz
Autor
Tagi
Podobne tematy
Jak naostrzyć nóż?
Proste rzeczy bywają czasem bardzo trudne prawda? A jak jest z ostrzeniem noży? Czy wiesz jak powinno się to robić? Jeśli nie koniecznie obejrzyj film z Pawłem! Więcej filmów z Pawłem na stronie ajwen.tv oraz…
WIĘCEJ >Puree z selera i gruszek
Mistrz kucharski, Paweł Jackowski pokazuje jak przygotować puree z gruszki i selera. Kiedyś, jak każdy poznaniak jadł wuchtę pyr. Czy to gotowanych, czy pieczonych. Najbardziej lubił puree z ziemniaków. Mając puree, nie trzeba było robić…
WIĘCEJ >Jak obierać szparagi?
Szparagi Pewnie niewielu z Was wie, że szparagi, oprócz pyrów, to złoto Wielkopolski. Ja wiem, bo jestem Poznaniakiem (Jezu jak to zabrzmiało, mój ojciec powiedziałby – starym poznaniakiem!). No dobra, nostalgia na bok. W Polsce…
WIĘCEJ >